За останню добу ЗСУ мали успіхи під Бахмутом, а також просунулись на лінії Сватове-Кремінна.

Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська, ймовірно, провели принаймні дві розвідувальні операції на півночі та північному сході України 22-23 грудня.

У Генштабі України повідомили, що українські сили відбили російські атаки у Високому Сумської області та Хатному в Харківській області. Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що українські воїни територіальної оборони 22 грудня знищили російську диверсійно-розвідувальну групу у Високому.

«Російська розвідка північного кордону України сприяє як російській інформаційній операції, покликаній переконати Україну та Захід, що російські війська атакуватимуть північну Україну, так і підготовці до реальної операції», - зазначили у Генштабі.

Генштаб України також повідомив, що 23 грудня російські війська вперше обстріляли Коломийчиху в Луганській області (10 км на північний захід від Сватового). Зйомки бойових дій із геолокацією, опубліковані 22 грудня, але, ймовірно, зроблені раніше, показують, як проукраїнські білоруські добровольчі сили обстрілюють позиції росіян у Коломийчисі. Можливо, українські війська нещодавно просунулися до Коломийчихи.

Нагадаємо, у російському місті Кемерово горів приватний будинок для літніх людей, внаслідок пожежі загинули 20 людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ