Українські військові мають успіхи у Чорному морі. Їм вдалося відкинути російський флот від берегів України на понад 100 кілометрів.

 

Для повернення контролю над північно-західною частиною Чорного моря окупанти вирішили змінити тактику. Для цього ворог розгорнув у Криму та Херсонській області берегові ракетні комплекси «Бал» та «Бастіон», а на острові Зміїний розгортає додаткові сили, - зазначили у Міністерстві. 

Також зберігається ймовірність висадки десанту на одеське узбережжя та загроза ракетних ударів по Україні. Окупанти почали частіше застосовувати застарілі протикорабельні ракети для обстрілу наземних об'єктів.

«Це свідчить про те що РФ використала значний обсяг сучасної ракетної зброї, та змушена застосовувати застарілі типи ракет, запасів якої достатньо для нанесення ударів по нашій території», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначимо, на Львівщині затримали 28-річного чоловіка, який продавав бронежилети та іншу військову амуніцію, призначену як волонтерська допомога для Збройних сил України.

Додамо, на Львівщині відсьогодні стартує обласний конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. Конкурс має на меті відзначити та підтримати журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанувати військові подвиги різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ