У зоні проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayraktar. Внаслідок завданого з повітря удару знищено російську гаубицю та її обслугу.

Про подію інформує Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці. 

«Сьогодні, 26 жовтня, за наказом головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного в районі проведення операції Об'єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар», - ідеться в повідомленні. 

Зазначається, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне.

Два військовослужбовці ЗСУ під час обстрілу зазнали поранення, один із них загинув. Із початком обстрілу через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували.

«З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом головнокомандувача Збройних сил України було застосовано «Байрактар». Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ», - сказано в повідомленні.

Після цього обстріли українських позицій припинилися.

Також про застосування Bayraktar повідомляє у Фейсбуці волонтер та учасник війни на Донбасі Олег Болдирєв, відомий за псевдонімом Мартин Брест.

Сьогодні “Байрактар” відпрацював артилерійську батарею противника… Мінус одна зброя з відстані понад 11 км”, – написав він.

Брест подякував платникам податків, за рахунок яких було закуплено безпілотники Bayraktar.

“У шматках погнутого металу, крові та кишках абізян є і ваш внесок”, – зазначив він. 

Як повідомлялося, від початку доби, 26 жовтня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню. Один український військовий загинув, ще один зазнав поранень.

ІА "Вголос": НОВИНИ