Армія російської федерації втратила контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївської та Херсонської областей.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Facebook.

За оперативною інформацією, станом на 6:00 5 травня, завдяки успішним діям українських захисників ворог втратив контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївської та Херсонської областей.

Ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова. Здійснює перегрупування військ на окремих напрямках, вживає заходів з поповнення запасів. Намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів.

На Донецькому і Таврійському напрямках тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів з метою сковування дій Збройних сил України.

Підрозділи противника намагаються вести наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках, успіху не мають.

На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстріли позицій ЗСУ.

У районі міста Маріуполь основні зусилля армія рф зосереджує на блокуванні та спробах знищення українських військових підрозділів в районі “Азовсталі”. За підтримки авіації, противник поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріли Харкова та здійснює розвідку позицій підрозділів Сил оборони. В районі північніше міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях ЗСУ та інфраструктурі регіону.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено п’ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки ворога

У Генштабі додали, що морально-психологічний стан російських військових, які знаходяться в ОРДЛО - вкрай низький. Вони мають проблеми з озброєнням та засобами захисту, таким чином окупанти не готові до виконання злочинних наказів свого вищого командування.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ вразили 9 повітряних цілей: чотири БПЛА (два з них зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ) та три крилаті ракети противника. Також уражено два літаки, попередньо - винищувачі Су-30. Інформація уточнюється.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ