Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зробив резонансну заяву на зустрічі з надзвичайним та повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що якщо російські кораблі наважаться наступати з Чорного моря, тоді Україна негайно застосує проти противника протикорабельні ракети.

Залужний розповів про актуальний стан з безпекою щодо відбиття російської агресії і запевнив посла в тому, що завдяки допомозі країн Заходу наші війська отримали можливість відслідковувати підготовку до запуску і сам пуск російських ракет, якими завдаються удари по Україні.

«ЗСУ уважно відстежують дії ворога в Чорному морі. Російські кораблі не наважуються наблизитися до українських берегів і перебувають на достатній відстані. Однак при спробі наступу ми будемо змушені застосувати наші протикорабельні ракети», — заявив головком ЗСУ.

 

Водночас він зазначив, що російські кораблі несуть небезпеку для України і на відстані, адже вони також служать і платформами для запуску крилатих ракет.

Залужний наголосив, що головна загроза для України сьогодні — це ракетні удари.

«Однак ми боремося. Збиваємо чималу кількість ракет ворога», — пояснив він.

Як повідомляв Вголос, Україна може отримати від союзників потужні протиракетні системи

ІА "Вголос": НОВИНИ