Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підтвердив, що селище міського типу Куп'янськ-Вузловий, розташоване на березі річки Оскіл, деокуповано.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ще 6% нашої області залишаються тимчасово окупованими. Наразі вже трохи менше. У них було декілька принципових і досить важливих для них напрямків: Ізюм, Ізюмська висота так звана – це шлях, через який вони направляли свою військову техніку на територію Донецької та Луганської областей, там посилювали свою військову присутність; і, звичайно, Куп'янськ-Вузловий – це одна з найбільших логістичних, залізничних розв'язок на території Харківської області, - заявив Синєгубов. 

З перших годин повномасштабної війни вона була окупована, і ворог її досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції наші Збройні сили її зараз відбили і повністю фактично контролюють. 

За словами голови Харківської ОВА, кожен метр української території «звільняється досить важко, тому що ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися, стягує свої резерви».

Синєгубов підтвердив, що росіяни продовжують обстрілювати Харківську область, зокрема Куп’янськ. За минулу добу 9 людей загинули, 5 людей отримали поранення. 

У Харкові третю добу поспіль відносно тихо. 

Напередодні у соцмережах писали про звільнення Куп'янська-Вузлового. 

Генштаб ЗСУ 26 вересня опосередковано підтвердив це у вечірньому зведенні, повідомивши, що на Слобожанському напрямку російські війська, серед іншого, обстрілювали села Кучерівку, Петропавлівку, а також Куп'янськ-Вузловий – вони розташовані на лівому березі річки Оскіл.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що з 6 до 14 вересня українські сили на Харківщині звільнили близько 8500 квадратних кілометрів, 388 населених пунктів та 150 тисяч людей.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ