Через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу у Львові можуть запровадити нові карантинні обмеження.

У середу, 6 жовтня, відбудеться засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. Про це пише пресслужба Львівської міської ради.

Медики зазначають, що ситуація складна, адже кількість інфікованих невпинно зростає. На засіданні обговорять нові обмеження, готовність лікарень до нової хвилі захворюваності та вакцинацію.

Зокрема, в місті можуть призупинити планові ушпиталення. Це потрібно для того, щоб медичні заклади зуміли переформатуватися на лікування COVID-хворих.

Також планують розгорнути 2 200 нових ліжкомість. Додатково хворих на коронавірус прийматимуть в дитячій лікарні на Орлика та пологовому на Мечнікова.

Як додали у ЛМР, з четверга, 7 жовтня, у Львові мають запрацювати додаткові бригади вакцинації. Вони працюватимуть на підприємствах. Необхідно щепити тих, хто працює в критичній інфраструктурі – «Залізничнетеплоенерго», водіїв комунального транспорту, «Львівтеплоенерго».

Якщо ситуація з поширенням COVID-19 не стабілізується, то за тиждень-два введуть такі обмеження:

  • скасують масові заходи;
  • закриють всі освітні заклади;
  • встановлять обмеження роботи закладів культури та дозвілля.

Остаточне рішення ухвалюватиме комісія.

Як писав «Вголос», на Львівщині продовжує стрімко зростати рівень захворюваності на коронавірус. У вівторок, 5 жовтня, недугу виявили в 645 осіб.

Також ми повідомляли, що у Львові раптово помер відомий громадський, політичний та релігійний діяч Ігор Ожиївський.

ІА "Вголос": НОВИНИ