Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у рамках участі у засіданні Всесвітнього економічного форуму обговорив загострення ситуації в акваторії Чорного та Азовського морів.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Однією з основних тем розмови була важливість реалізації ініціативи України з розгортання миротворчої місії під егідою ООН, що сприятиме імплементації Мінських домовленостей. Німеччина з 1 січня 2019 року стала непостійним членом Ради Безпеки ООН.

Окрім того, Порошенко висловив вдячність за зусилля Німеччини для мінімізації ризиків загострення Росією ситуації в акваторії Чорного та Азовського морів, забезпечення свободи судноплавства в регіоні та безумовного і негайного звільнення українських моряків.

Разом з тим, як інформує прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко, сторони домовилися продовжити тиск на РФ для звільнення всіх українських заручників.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо запобігання російському втручанню у президентські вибори в Україні.

Як повідомлялося раніше, сьогодні у Давосі Порошенко зустрівся з головою МВФ, котра порадила йому прискорити реформи в Україні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ