До Білорусі прибув перший військовий ешелон із Російської Федерації.

У Бресті відбуватиметься підготовка до спільних російсько-білоруських стратегічних навчань «Захід-2021». Про це інформує «РБК-Україна».

На залізничну станцію «Полонка» прибули російські військовослужбовці та техніка. Найближчим часом Росія розвантажить озброєння та розпочне обладнання польового табору.

Як додали у пресслужбі Міністерства оборони Білорусі, гостей із РФ зустрічали під звуки військового оркестру «з хлібом та сіллю».

За даними видання Defense Express,  під час  спільних російсько-білоруських стратегічних навчань "Запад-2021« планують особливу увагу приділити боротьбі з крилатими ракетами і безпілотними літальними апаратами. Згідно з повідомленням МО Республіки Білорусь »у навчаннях будуть задіяні підрозділи загальновійськової армії Західного військового округу РФ, які разом з підрозділами білоруських збройних сил відпрацюють зазначені завдання. Крім того, підрозділи російської та білоруської армії відпрацюють вогневий та радіоелектронний вплив на супротивника, застосування тактичних повітряних десантів, швидкий перехід від одного виду бойових дій до іншого і створення складної, динамічної обстановки, а також інших бойових дій в рамках поставлених завдань".

Нагадаємо, на початку липня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив про закриття кордону з Україною. Раніше він припустив введення воєнного стану на території Білорусі з огляду на протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, які розпочались влітку 2020-го року.

[media=124149,124152,124153]

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ