Донька Софія під час похоронної церемонії на Личаківському кладовищі звернулася до вбитої нелюдом матері.

«На все воля Божа». Так ти мені, мамо, казала, коли я питала: скільки ще хлопці наші мають гинути від клятих москалів? Коли війна закінчиться? Але фраза була одна: «На все воля Божа»...

Сьогодні усіх нас - українців вбили за мову в особі моєї мами! Жінки, яка доводила усім прості речі: «Мова - це зброя». Будемо говорити рідною мовою - то переможемо у війні. Вбили біля дому, вдень...

Мамо, Бабусю, Іринко - ти наша Велич особистості, Ген українців.

Україна втратила свою найвірнішу дочку, яка боролась у тилу за українську мову та Нас - українців. Тебе вбили підло серед білого дня пострілом у голову! Ти мала їхати до нас, бо ми нарешті хотіли поїхати на море, щоб відпочити. Ти мені телефоном казала, що ти так хочеш відпочити, набратися сили... але, на жаль….

Кожен твій день розпочинався з кави з медом, з руханки та дзвінка мені: «Як ти, птася? Як дітки? Як Василь?» Для усіх нас - це невимовний біль, який розриває зсередини.. Але ти не любила плакати. Ти завжди була сильна, наступальна, правдива, а вдома ти танула від любові до своїх внуків: Евуні та Дмитрика. Любила їх понад усе та вчила їх, що мова - це зброя! Мала у своєму серці кохання, яким дорожила, цінувала та оберігала від усіх. Мала велику родину свободівців - від Львова до Донецька. Мала шалену підтримку українців.

Наша родина щиро вдячна лікарям, які боролись протягом 40 хвилин за твоє життя, мамо, але Бог вирішив тебе забрати. Чому? Питання без відповіді. Я не розумію і досі планів Бога. Може, колись зрозумію.

Вдячні свободівцям, які завжди підтримували, любили, шанували та будуть любити. Вдячні Секретарю ради, Львівській міській раді та міському голові Львова. Усім українцям, які переживають з нами цей біль втрати.

Знай, мамо, що поки пам’ять про тебе у наших серцях - то ти житимеш вічно. Ева та Дмитро мали за честь бути твоїми внуками. Вони обожнювали тебе та дуже любили.

Будуть сумувати, але ми з чоловіком зробимо усе, щоб вони виросли націоналістами, патріотами на Своїй, Богом даній землі!

Слава Україні! Вічна шана Ірині Фаріон!

 

ІА "Вголос": НОВИНИ