28 березня мешканці Прикарпаття знову підуть на виборчі дільниці мальовничих сіл і містечок Гуцульщини, адже цієї неділі на території 87-го одномандатного виборчого округу, до якого входять такі колоритні населені пункти як Надвірна, Яремче, Богородчани, Ворохта, Солотвин, Делятин та інші, відбудуться довибори у Верховну Раду України.

Якщо вірити інформації про передвиборні рейтинги, то сьогодні на окрузі лідирують три кандидати: представник кишенькової партії скандального олігарха Коломойського «За майбутнє», перекиньчик Олександр Шевченко, висуванець партії дилетантів «Слуга народу», яким (не до його честі) став відомий український силач-важковаговик Василь Вірастюк, та голова Секретаріату ВО «Свобода», віце-спікер ВР України 7-го скликання, ветеран московсько-української війни Руслан Кошулинський.

Аналізуючи ситуацію, сподіваюся, що попри наявність значних фінансових ресурсів для підкупу виборців та створення ілюзії благодійності, мешканці Карпатського краю все ж зуміють відсіяти зерна від полови і одіозний Шевченко не потрапить до ВР, а правоохоронні органи під тиском фактів та громадськості врешті решт притягнуть пройдисвіта до кримінальної відповідальності хоча б за це.

Не буду моралізувати з приводу рішення володаря титулу «Найсильніша людина планети» Василя Вірастюка, що має намір долучитися у ВР до фракції малоросів і пристосуванців, за підтримки яких начебто планує створити в Карпатах реабілітаційний центр для поранених ветеранів війни на Донбасі - це його вибір і йому з тим жити. Хочу лише наголосити, що добрими намірами вимощена дорога до пекла, а також нагадати чемпіону золоті слова українського пророка Тараса Шевченка:

«Блаженний муж на лукаву

Не вступає раду,

І не стане на путь злого,

І з лютим не сяде...»

Вірю, що шановні виборці Гуцульщини все добре бачать, як наприклад оцей москворотий перфоманс, а Вірастюк матиме нагоду переконатися в мудрості своїх земляків вже до вечора цієї неділі.

І наостанок хочу звернутися до українців, котрі 28 березня голосуватимуть на території вищезгаданого виборчого округу:

- Друзі, вже скоро виповниться два десятки років, як я мешкаю і працюю в Іспанії, розділивши долю мільйонів українських заробітчан, що не бажали миритися з пострадянською убогістю. Ми роз'їхались по різних країнах світу, де забезпечуємо себе та допомагаємо рідним і близьким в Україні. Щорічно ми передаємо і ввозимо на батьківщину до 13-и мільярдів доларів США, які по-суті інвестуємо в розвиток економіки нашої держави. Але ні вчорашня, ні нинішня українська влада нас не хоче ні бачити, ні чути...

На чужині я зустрів чимало вихідців зі славного Карпатського краю. Вони зарекомендували себе як щирі і працелюбні патріоти, що бережуть рідні традиції та культуру і жертвують чималі кошти на волонтерську та благодійну діяльність. Це ваші знайомі, рідні і близькі. Багато хто з них готовий хоч завтра повернутися на СВОю, БОгом ДАну землю і разом з вами розбудовувати Україну, маючи добрий досвід і певні заощадження. Але на заваді стоять глитайство олігархів і яловість депутатів, які не хочуть і не можуть змінити щось на користь українців.

Очевидно, що зрозуміти і підтримати заробітчанина, допомогти самоствердитись людині праці може лише той, хто сам пізнав смак гіркого хліба на заробітках і реалізував себе як особистість. Саме таким є Руслан Кошулинський, який розпочинав свою трудову діяльність на вашій благодатній землі, а відтак пройшов шлях від заробітчанина до віце-спікера Українського парламенту. Коли Янукович і його поплічники втекли з України у кульмінаційний момент Революції Гідності, він залишився єдиним представником найвищої влади республіки і фактично врятував нашу державу від сповзання у прірву анархії та, як наслідок, іноземної інтервенції.

В перші місяці московсько-української війни Руслан Кошулинський не вагаючись подався на фронт, де воював в артилерійському підрозділі Збройних Сил України у званні старшого сержанта, чим вкотре підтвердив свій непідробний патріотизм та відданість Ідеї Нації.

Тож закликаю всіх, у кого совість чиста і думка ясна, підтримати 28 березня на довиборах до Верховної Ради України у 87-у одномандатному виборчому окрузі Руслана Володимировича Кошулинського, якого знаю особисто і поважаю як шляхетну, виважену, розумну, досвідчену, чесну та справедливу Людину з великої букви!

Разом подолаємо і здобудемо!

ІА "Вголос": НОВИНИ