Окупаційна влада Криму готується до української операції зі звільнення півострова.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Російська окупаційна адміністрація Криму та місцеве відділення фсб оприлюднили «рішення про встановлення високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки». Згідно з «документом» встановлюється високий рівень загрози в населених пунктах Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, а також в Джанкойському, Красноперекопському і Ленінському (Єдикуйському) районах Криму.

Аналогічний рівень загрози оголошується на підвідомчих об’єктах «міністерств» транспорту, житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, палива та енергетики, промислової політики та «комітету» з водного господарства та меліорації. Строк дії заходів необмежений – до прийняття рішення про скасування.

В «рішенні» зазначено, що підрозділам фсб рф які діють в Криму та лінійному відділенню мвс рф на транспорті необхідно посилити контроль за пересуванням транспорту на півострові. Посилюється контроль за переміщенням російських громадян та іноземців та обов’язковою реєстрацією тимчасового місця проживання.

Підрозділам «мнс» наказано провести ревізію спеціалізованого обладнання для здійснення «рятувальних операцій». Місцеві адміністрації мають забезпечити місця для «тимчасового розміщення людей». На «міністерство» охорони здоров’я покладається зобов’язання підготувати заклади для надання екстреної допомоги та медичної евакуації.

Подібні «заходи безпеки» з боку окупантів є ознакою підготовки до початку операції зі звільнення Криму українськими Силами Оборони. Також це може свідчити про можливість здійснення провокацій з боку російських спецслужб щодо мирного населення півострова з подальшим перекладанням відповідальності на Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ