Очільник Нацполіції у Львівській області Василь Віконський повинен понести відповідальність за вказівку вчинити силовий розгін протестувальників на Львівщині.

Про це в прямому ефірі «Народного толк-шоу» заявив голова громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації Андрій Болюбаш.

«За попередніх керівників поліції, яка б вказівка »згори« не була, - завжди радились. Завжди викликали до себе громадський сектор, обласну адміністрацію - сідали й говорили, як бути. Завжди знаходили вихід і жодного разу таке (силовий розгін протестувальників, - ред.) не ставалося. А Віконський що зробив? Вказівку йому опустили. Він викликав першого заступника профільного й каже: їдь, розганяй людей. Той - справді професійна, високоморальна, етична людина, що завжди захищала позицію закону і не притискав громадськість, бо розумів, що завдяки їй відбуваються 80% розслідувань у нашій області. Так знаєте, що він зробив із ним? Звільнив. При чому матом на три букви. Потім викликав другого заступника - той теж відмовився, бо розуміє, що там герої війни, їхні батьки, жінки й діти. Так само на три букви - і звільнив. Тоді поїхав сам, на власні очі бачили, як били жінку, бачив тих дітей, і дав команду не те що відтіснити - камінням закидували, газовими балончиками пшикали...Усе на відео є. І тепер цей пес на нараді встає й каже, що не піде у відставку», - зазначив Болюбаш.

Повний запис ефіру дивіться тут:

Як відомо, напередодні у с. Сілець Сокальського району на місцеву залізничну станцію прибули 113 вагонів з вугіллям із Російської Федерації. На знак протесту проти торгівлі з окупантом місцеві активісти, серед яких значна частина учасників російсько-української війни та місцеві шахтарі, організували мирну акцію протесту на місці перебування потяга. 21 вересня правоохоронці за вказівкою керівництва ГУ НП у Львівській області силоміць розігнали мирних учасників протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ