З 1 лютого до 1 березня цьогорічні випускники шкіл та коледжів мають змогу зареєструватися на основну сесію зовнішнього незалежного тестування.

Про це «Вголосу» повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, 22 січня завершила реєстрація на пробне ЗНО. І після того, як система закрила можливість реєстрації, до центру оцінювання якості освіти почали звертатися охочі пройти пробне тестування і просили надати їм таку можливість.

«Нам казали, що вони мали поважні причини й тому не встигли зареєструватися.  На жаль, не можна. І це не від нас залежить – програма закрита», - каже Лариса Середяк.

Покликаючись на цей досвід, вона нагадує, аби випускники та майбутні абітурієнти не проґавили можливість зареєструватися на основну сесію ЗНО.

«Якщо ви тут пропустите, то документу про середню освіту не матимете», - звертається вона до учнів шкіл.

За її словами, вона вже протестувала електронну систему, в якій треба буде реєструватися. І, на її думку, вона добра і вичерпна.

«Випускники мусять уважно обирати між математикою та математикою-стандарт, між українською мовою та українською мовою й літературою. Якщо випускник обирає математику-стандарт, то випливає вікно, в якому попереджають учня, що він отримає оцінку за дванадцятибальною системою, а не стобальною.  А для вступу у виш має бути оцінка за стобальною шкалою», - розповідає Лариса Середяк.

Знов таки, покликаючись до власного досвіду, вона каже, що кожного року є частина випускників, які неуважно заповнюють форму для реєстрації, а потім просять щось змінити.

«Часом приходять батьки й кажуть: вчителька зареєструвала не на той предмет. Але чому реєструє вчителька? І чому діти підписують картку і не звертають увагу на помилки?» - риторично питає  директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», попри червоні ковідні зони, всі ЗНО відбудуться згідно з графіком.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ