Галицький районний суд міста Львова засудив до 10 років позбавлення волі командира взводу так званої «народної міліції ЛНР».

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області.

Так, встановлено, що з 2014 року злочинець перейшов на сторону ворога та увійшов до складу «взводу армійського корпусу народної міліції ЛНР». Згодом він став командиром вказаного угруповання та на лінії розмежування здійснював обстріли сил АТО та Збройних сил України.
 
Вироком Галицького районного суду м. Львова до 10 років позбавлення волі засуджено зрадника. Відповідатиме він за ч.1 ст 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Як уточнили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, чоловік з 2014 року проходив, так звану, військову службу на посаді командира взводу «3 мотострілецького батальйону 2 окремої гвардійської мотострілецької бригади імені Ворошилова К.Є. 2 армійського корпусу народної міліції так званої «ЛНР».

Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Довідка. 

Процедура «in absentia» – це спеціальна процедура кримінального провадження (досудового розслідування та судового розгляду) за відсутності обвинуваченого. Вона була запроваджена Законом України від 7 жовтня 2014 року № 1689-VII «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини».

Читайте також у «Вголосі»: львівський історик, покликаючись на історичні приклади, пояснив поведінку росії та спрогнозував завершення війни.  

ІА "Вголос": НОВИНИ