1000 доларів за оформлення фальшивих документів, з якими чоловіки призовного віку могли б втекти за кордон, брала громадянка російської федерації.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.
 
За даними слідства, жінка пообіцяла переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через державний кордон України та надати йому військово-облікові документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Ця послуга коштувала 1000 доларів США. 
 
Правоохоронці затримали фігурантку в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Як уточнили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, 21 червня жінку затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції під час отримання 500 доларів США «авансу». Ще стільки ж отримала б після успішного перетину чоловіком кордону. Для цього організаторка «схеми» повинна була надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 
 
Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», у Львові на реконструкції собору Святого Юра недобросовісний підрядник збагатився на два мільйони гривень.   

ІА "Вголос": НОВИНИ