1200 доларів США брав інспектор одного з відділів регіонального ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій від підприємців, аби не вносити їх у план-графік перевірок. Гроші він просив залишати для себе в одному з обмінних пунктів.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області. 

У Львові СБУ викрила схему, яку налагодив інспектор одного з відділів регіонального ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій. Злочинна діяльність полягала в отриманні незаконної винагороди від підприємців за непроведення перевірок, а саме невнесення підприємств в план-графік перевірок.

 
У зв’язку з введенням воєнного стану в країні, перевірки пожежної безпеки об’єктів госпдіяльності призупинені, і посадовець вирішив розробити власну схему «заробітку». За певну винагороду він обіцяв місцевим комерсантам не включати їх торгові площі в план-графік перевірок пожежної та техногенної безпеки на 2023 рік.
 
Свої «послуги» зловмисник оцінив у 1200 доларів США. Щоб відвернути від себе увагу він домовлявся з підприємцями аби ті залишали данину в одному з пунктів обміну валют.
 
Проте схема не спрацювала, зловмисника було затримано згідно ст. 208 КПК України після одержання всієї суми коштів.
 
Зловмиснику вже повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Також його відсторонено від виконання службової діяльності та обрано запобіжний захід - тримання під вартою.
 
Триває досудове розслідування для встановлення й інших учасників злочинної діяльності.
 
Заходи з викриття і блокування правопорушень проводили співробітники Львівського УСБУ спільно з слідчими ТУ ДБР за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
 
Читайте також у «Вголосі»: у Львові вимагають демонтувати споруду церкви московського патріархату. 

ІА "Вголос": НОВИНИ