Упродовж 10-11 лютого у столиці України відбувався Відкритий зимовий чемпіонат з сучасного п’ятиборства.

Атлети з Львівщини здобули на змаганнях «срібні» нагороди.

Про це інформує Відділення НОК України у Львівській області на сторінці в соціальних мережах.

20-річний львів’янин Юрій Ковальчук набрав 1517 очок та посів другу позицію в індивідуальному фіналі серед чоловіків. Він поступився Олександру Товкаю з Київщини, який набрав 1534 очка.

У комбайні Ковальчук перевершив свого суперника, однак поступився у фехтуванні. На третій позиції опинився ще один представник Київщини – Максим Агарушев (1514 очок). Львів’янин Дмитро Балюк поступився лише на 2 очка та не посів призове місце.

У командному заліку атлети зі Львова (Балюк, Ковальчук та Федечко) теж зайняли другу сходинку. В їхньому активі 4184 бали. Вони поступилися киянам, які набрала 4497 очок.

Варто зазначити, що також Юрій Ковальчук посів перше місце в особистому заліку серед молоді і серед юніорів віком до 21 року.

Що відомо про Юрія Ковальчука

Віцечемпіон Європи минулого року серед молоді до 24 років; чемпіон світу з сучасного п’ятиборства 2021 року серед юніорів; майстер спорту України міжнародного класу.

Як писав «Вголос», на Олімпіаді-2022 український атлет влаштував мовчазний протест та звернувся до телеглядачів через агресію Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ