Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зустрівся з 21-річним хлопцем із Запоріжжя, який розробив фейкову копію Дії. До суду він буде проходити «перевиховання в ІТ», працюючи над соціальними проєктами в Мінцифрі.

Про це Михайло Федоров написав у пості у своєму Telegram-каналі.

“Хлопець виявився трохи сором'язливим, але дуже розумним, начитаним. Тому ми вирішили дати йому шанс виправитись. Одним з його перших завдань буде розробка різного дизайну соціальної реклами на підтримку вакцинації та проти вживання алкоголю молоддю. Призначимо у Мінцифрі куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його вміння у потрібному напрямку”, — написав Михайло Федоров.

Міністр також зазначив, що попри результати, хлопець отримає покарання за рішенням суду. Також він зазначив, що у майбутньому Мінцифра буде створювати проєкти, щоб долучати молоді таланти для самореалізації, тим самим не даючи їм порушувати закон.

“Одне прошу: не намагайтеся більше нічого підробляти. Цей канал доступу до Мінцифри не працює”, — також зазначив Федоров. 

Нагадаємо, що 21-річний хлопець самостійно розробив застосунок зі схожим на Дію дизайном. У фейковій програмі можна було створити та відредагувати будь-який документ — від паспорта до сертифіката про вакцинацію від COVID-19.

Також, як повідомили в Мінцифри, «несправжні» covid-сертифікати будуть видаляти з додатка.

ІА "Вголос": НОВИНИ