Сьогодні, 27 травня, у Львові п'ятий президент України Петро Порошенко передав 12 автомобілів для 80-ї бригади. Стільки ж автівок прибуде для військових наступного тижня. 

Петро Порошенко передав чергову партію автомобілів  від Фонду Порошенка та волонтерів з ГО «Справа громад» для наших десантно-штурмових військ, які воюють у найгарячіших точках східних та південних областей України. Пікапи обладнані усім необхідним для роботи у бойових умовах. 


Раніше п‘ятий президент та волонтери вже передали на фронт 16 позашляховиків, а наступного тижня привезуть ще 12 автівок для виконання бойових завдань на передовій. 

"На кожну гривню, яку українські громадяни, діаспора, дають на фонд Справи громад, ми з Мариною, Фонд Порошенка додає ще одну гривню. Тобто кожна ваша гривня працює з подвоєною ефективністю. І результатом цього є нова партія пікапів, закуплені, законтрактовані і сплачені 24 пікапи. 

«Всі вони підуть в ДШВ. До цього такі автівки вже були доставлені в 95, 79, 46 (бригади - ред.), тепер буде 80, також протитанкові підрозділи, обладнані інструментами, генераторами, всім необхідним, можливо, навіть включно зі »Старлінками« (супутниковий інтернет, - авт.). Вони підуть у війська», - розповів п'ятий Президент України Порошенко. 

Також Порошенко вшанував пам'ять захисників України, які поховані на Маросовому полі поруч з Личаківським кладовищем.

Далі він рушив до Європи, де у складі парламентської делегації України візьме участь у щорічному засіданні Парламентської асамблеї НАТО. Очікується, що окрім участі в роботі Асамблеї Порошенко проведе низку зустрічей з керівництвом Литви, депутатами парламентів країн-союзників Альянсу та Європейського парламенту.

Читайте також у «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ