Про це розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає Українська правда.

«Прикордонники несуть службу в штатному режимі. Були скарги від прикордонників на самопочуття – це переважно головний біль, нудота, першіння в роті, але такі військовослужбовці відразу відводяться від служби і їм надається медична допомога», - розповів Слободян.

За його словами, серйозних ускладнень здоров’ю прикордонників в ДПСУ не спостерігають.

«Інформацію про викиди на заводі враховано в службі. Змінено маршрути руху прикордонних нарядів, всі вони забезпечені засобами індивідуального захисту. Намагаємось не ставити до прикордонних нарядів жінок. Поки що ситуація зберігається такою», - пояснив речник.

Також він повідомив, що вплив радіоактивних парів відчувається на адмінмежі з окупованим Кримом і в населених пунктах.

Проте, за словами Слободяна, вітри, як і раніше, дмуть в глибину окупованого півострова, тому там ситуація набагато гірша.

Речник додав, що в зоні враження знаходяться населенні пункти, але їх скарги це уже питання місцевих органів самоврядування.

Нагадаємо, Україна передала інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

4 вересня з'явилась інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Робота заводу «Титан» була зупинена на два тижні, а у школах регіону оголосили позапланові канікули та дітей.

Як писав «Вголос», 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини.

Постійний представник президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що в деяких селах окупованого Російською Федерацією Криму ситуація із забрудненням повітря та земель критична; він не виключає, що РФ може виробляти компоненти хімзброї в Криму.

Після того, як на території окупованого Росією українського півострова Крим, стався викид невідомої речовини, на аналогічні симптоми і наліт почали скаржитися жителі Херсонської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ