Про це повідомив представник українського омбудсмена із дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя Ісмаїл Халіков у Facebook.

За його словами, 4 вересня з'явилась інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Але на скільки ця норма перевищена – жодних даних немає. Аксьонов заявив, що робота заводу «Титан» зупинена на два тижні, а також, про те, що в школах регіону оголошуються позапланові канікули та дітей відправлять до санаторіїв.

«Цю інформацію передано до міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ, ВООЗ, Організацію Червоного хреста) – з метою документування фактів порушення прав людини; до прокуратури АРК – про порушення кримінальної справи щодо осіб, причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України і загрози їхньому життю», – написав Халіков.

За його словами, «викликає занепокоєння, що досі не оголошено про надзвичайний стан, що не евакуюють доросле населення, а окупанти продовжують «заспокоювати» людей».

Як писав «Вголос», ряд ЗМІ раніше повідомляв, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини.

Постійний представник президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що в деяких селах окупованого Російською Федерацією Криму ситуація із забрудненням повітря та земель критична; він не виключає, що РФ може виробляти компоненти хімзброї в Криму.

Після того, як на території окупованого Росією українського півострова Крим, стався викид невідомої речовини, на аналогічні симптоми і наліт почали скаржитися жителі Херсонської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ