Про це Мураєв написав у своєму Facebook наступного дня після смерті американського Сенатора Маккейна, «відповідаючи» на ініціативи українців увічнити пам’ять про великого прихильника України.

«Сенатор Маккейн «совістю України» не був, він був лише ворогом СРСР, а потім Росії. Йому завжди було байдуже на долю будь-яких тубільців – у В'єтнамі, Україні або Сирії, якщо їх можна було використовувати для досягнення своїх цілей. Бомбити територію або просто руйнувати державність –  різниці немає. Так само, як немає різниці між «ІДІЛ» або західноукраїнськими націоналістами. Просто «розхідний матеріал», як патрон або туалетний папір. Будь-які жертви і руйнування, якщо вони грають проти Кремля і на руку США. Наприклад такі, які пережила Україна за чотири роки, майже втративши майбутнє», - каже Мураєв.

Саме тому, на думку нардепа, про «площу Маккейна» можуть говорити тільки ті, хто «ворог не стільки Росії, скільки своїй країні».

«Хоча при цьому табличку з його (Маккейна, - ред.) портретом варто було б прибити сотими цвяхами до спини кожного «патріота», який оплакує важку втрату. Як нагадування про те, що Маккейн за свої принципи бився по-чесному. Бомбити літав особисто, в таборі для військовополонених сидів теж особисто. І повернувся на милицях, щоб продовжувати воювати вже в політиці. Якщо потрібно було розвалювати Україну – він сідав і їхав розвалювати сам. Нацьковувати бородатих терористів, відрізати людям голови - теж. У нього не було одночасно цукеркової фабрики в Росії і він не підраховував надходження на офшорні рахунки, повернувшись з ефіру, де говорив про тяжкість і поневіряння боротьби. І сина воювати в Ірак відправив, хоча міг би і відмазати», - заявляє екс-регіонал.

 

Після різкої критики Мураєв залишив у Facebook ще один коментар:

«Дивно, що в закликах до насильства і в зраді не звинуватили покійного Маккейна. Адже це для нього не було різниці в сортах тубільців, яких він крутив і так, і сяк в своїх інтересах і інтересах Америки. А я представників «ІДІЛ» із західноукраїнськими націоналістами рівняти б навіть не став. Ті хоч потворну і тимчасову, але державу побудували. А ці вміють тільки ламати».

Нагадаємо, нардеп Мураєв відомий своїми українофобськими заявами. 

Раніше у прямому ефірі одного з українських телеканалів Мураєв назвав Олега Сенцова терористом.  У відповідь на це віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко під час пленарного засідання Парламенту заявила, що Мураєв повинен вибачитися перед українським народом та Верховною Радою за цю заяву. Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Мураєва та його колег-однодумців слід покарати за такі заяви – ними повинна зайнятися прокуратура.

Того ж дня ГПУ відкрила справу проти Мураєва за звинуваченням у державній зраді. 

Перед цим Мураєв заявляв, що «сьогодні на території однієї держави повинні вживатися «дві зовсім різні України», тому українцям необхідно «розійтися по кутках і організувати свої місцеві референдуми». Також екс-регіонал вважає, що Голодомор не був геноцидом українського народу.

ІА "Вголос": НОВИНИ