Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Педагоги, директори шкіл, які брали участь в експериментальному проекті, тренери та координатори нової школи у Львівській області пояснили присутнім мету реформи Нової української школи, її переваги й новизну.

Директор Ліцею № 66 м. Львова Лілія Фещук запевнила усіх присутніх, що нова українська школа – це простір, де дитині має бути спокійно, затишно та цікаво. Метою нової школи є не викладання знань дітям, а розвиток цікавості в учнях до світу, надання їм навичок, які вони зможуть застосувати в житті. Тепер у центрі навчального процесу стоятиме дитина, ствердила Фещук.

Спікери розповіли про особливості нової української школи: тепер вчитель співпрацює з батьками, не боїться змін, а стає їх носієм, постійно вдосконалюється. Коли вчитель іде в нову школу, він повинен відкинути усі стереотипи і поставити у центр нової школи дитину: її потреби, бажання, можливості.

Тренер Нової української школи, методист Львівського обласного інституту педагогічної освіти Ольга Волощенко повідомила, що у Львівській області до реформованої школи тренери підготували 2500 вчителів початкових класів та 1500 вчителів іноземної мови. Навчали сучасних педагогів і з допомогою міжнародних проектів, які надавали чимало матеріалів для Нової української школи, розповіла Волощенко.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ