Про це йдеться у відповіді Мінсоцполітики на запит ТСН.

«Надання допомоги «пакунок малюка», її доставка до пологових будинків здійснюється згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Кабміном та Управлінням ООН з обслуговування проектів і Дитячим фондом ООН у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства», –зазначили у відомстві. 

У рамках ухваленої процедури обласні структурні підрозділи з питань соціального захисту населення мають укласти проектні угоди з Управлінням ООН з обслуговування проектів.

«Станом на 30 серпня 2018 року з 22-ома державними обласними адміністраціями підписано проектні угоди з Управлінням ООН з обслуговування проектів щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», у тому числі Львівською та Одеською ОДА», – йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Процес укладання проектних угод Київською та Луганською ОДА досі триває.

Відтак, усі області, окрім двох, отримали «зелене світло» на проведення закупівель товарів для бебі-боксів. Водночас інформації щодо Київської міської адміністрації у Мінсоцполітики не надали. 

Також у міністерстві не прокоментували запитання, чи встигнуть державні адміністрації за умов такого затягування з підписанням угод провести закупівлі товарів для пакунку малюка та вчасно доставити їх до пологових – до 1 вересня. Зазвичай тендерні процедури займають не один тиждень.

Нагадаємо, в Україні 1 вересня 2018 року стартує пілотний проект із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», який міститиме 25 речей для новонароджених.

Згодом стало відомо, що українські родини можуть не отримати «Пакунок малюка» з 1 вересня.

ІА "Вголос": НОВИНИ