У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронтах і про оперативну обстановку станом на початок 36-х діб протистояння захисників України російському вторгненню.

 

На залишених ворогом територіях Київської області фіксуються нерідкі випадки мінування території і будівель місцевих жителів, повідомляє Генштаб ЗСУ. 

«Угруповання сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На всіх напрямках противник успішно стримується бійцями ЗСУ, на окремих - наші війська здійснюють успішні контратаки», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що угруповання сил ООС на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбила 5 ворожих атак. Українські військові знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Також ворог зазнав втрат і в живій силі.

«Керівництвом російської федерації розглядається питання формування на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади. За наявною інформацією, на території рф здійснюється відбір співробітників силових структур, прокуратур та судів, які в подальшому будуть направлені на територію України», - йдеться у зведенні.

За даними нашого Генштабу, окупанти для реалізації сценарію зі створення на території Херсонської області «ХНР» залучають співробітників ФСБ, 652 групи інформаційно-психологічних операцій і офіцерів 12-го Головного управління російського генерального штабу.

У ворожих військ залишається низький морально-психологічний стан, і є тенденції до погіршення.

«За наявною інформацією, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу, у зв’язку з невиконанням наказу щодо ведення бойових дій, від посад усунуто двох командирів взводів. Для проведення роз’яснювальної роботи, до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області, заплановано прибуття заступника командира бригади з воєнно-політичної роботи», - розповіли в Генштабі.

 

Раніше «Вголос» писав,  офіцер полку «Азов» дав свій коментар, щодо подій в Маріуполі, та значення цього міста у війні з окупантами.

Також ми інформували, у Харківській області українські захисники звільнили від ворожих військ село Мала Рогань.

ІА "Вголос": НОВИНИ