У Маріуполі правоохоронці притягнуть до відповідальності юнака, який декілька днів тому оприлюднив у своїй соцмережі Instagram фотопублікацію із палаючим українським прапором.

Про це інформує Маріупольське районне управління поліції Донецької області.

Фотографію з підпаленим українським прапором невідомий хлопець з Маріуполя опублікував на своїй Instagram-сторінці 7 серпня.  Це викликало шалений резонанс у суспільстві: користувачі соцмереж вимагають, аби юнак поніс відповідальність за демонстративну наругу над державним символом. 

За даним фактом правоохоронці Маріуполя вже провели перевірку та встановили його особу. 

Як йдеться у повідомленні, хлопець на фотографії – 17-річний місцевий мешканець. Він вже був у відділку поліції разом із матір'ю. Там хлопець зізнався, що хотів зробити «креативне фото» і не замислювався над тим, що робить. 

«Слідчі внесли даний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування», - повідомляє прес-служба  Маріупольського районного управління поліції Донецької області.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли українська молодь демонстративно підпалює державну символіку. Зокрема, декілька тижнів тому київський блогер спалив на камеру український паспорт. Згодом, у схожу ситуацію вляпалася й школярка, яка підпалила футболку з гербом України. 

Додамо, наруга над державними символами карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 68 тис. грн.) або позбавленням волі на строк від шести місяців до трьох років за статтею 338 Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ