Львів отримає електронний квиток для громадського транспорту у січні наступного року.

 Про це розповіла депутатка Львівської міської ради від Європейської Солідарності Ольга Посипанко.

"Нарешті побували з колегами з бюджетної комісії ЛМР на комунальному підприємстві «Львівавтодор». Правда, потрапити сюди не так просто, а депутатів, які прагнуть розібратись у важливих для кожного львів’янина речах - Е-квиток, дороги і витрачання бюджетних коштів сприймають чомусь доволі насторожено. Винятком став керівник проєкту Е-квитка Роман Лев, який вичерпно розповів про стан його впровадження та проблемні питання на даному етапі. Отже, увага, на Василя 2022 року львів’яни оплачуватимуть проїзд через цю довгоочікувану систему. 13 січня 2022 року є датою запровадження Е-квитка", - сказала Ольга Прсипанко.

За її словами, депутатам не вдалось поспілкуватись із директором підприємства, головним інженером та численними заступниками. Питання доріг, паркування, фінансування залишились відкритими, а титульний список по дорогах досі не погоджений.

Довгий шлях до е-квитка

У 2014 році розпорядженням Львівського міського голови від 12.06.2014 № 163 було створено робочу групу з питань впровадження системи безготівкової оплати за проїзд у міському пасажирському транспорті. 16 жовтня того ж року був оголошений конкурс на впровадження Е-квитка. Однак далі процес перейшов у дуже неспішну фазу.

У 2016-у львів'янка Анна Ставка скерувала запит стосовно термінів впровадження системи е-квитка.  Тодішній керівник Управління транспорту і зв’язку Віктор Щир відповів, що електронний квиток повноцінно запрацює у 2018-у році

Того ж року Львів отримав кредит від ЄБРР на суму 10 мільйонів євро для впровадження електронного квитка. Термін виплати запозичення складає 10 років, з них перші три роки був пільговий період –  до 2019-го. Власне, пункт про е-квиток був частиною стратегії “Львів 2020”, з якою міський голова Львова Андрій Садовий втретє переобрався на посаду у 2015-у році. Ще у 2018-у році коментуючи ситуацію з е-квитком виданню “VG Львів”, міський голова запевнив, що система запрацює “вже через рік”. Тодішній керівник “Львівелектротранс” Олег Береза теж вказував на такий термін.

Детальніше про «страсті» за електронним квитком у львівському транспорті ви можете прочитати за посиланням

ІА "Вголос": НОВИНИ