Депутатка фракції «Європейська Солідарність» Уляна Пак ініціювала проведення аналізу про зношеність наявного діагностичного обладнання у лікарнях Львова.

Така процедура необхідна для того, щоб розуміти, куди потрібно докупити те чи інше обладнання, а де воно вже є, аргументує депутатка.

«Звичайно, закупівля медичного обладнання - це завжди позитивна ініціатива. Тільки у мене виникає питання. Наприклад у нас в 5-й лікарні є хороша пульмонологія, і вони дійсно добре лікують львів'ян від ковіду, проте в них наразі немає апарату КТ, який сьогодні є необхідністю. Схожа ситуація і в 1-й лікарні, адже там немає відповідного обладнання. На останньому пленарному засіданні ми перейменували 10 лікарню на студентську і, напевно, коли ми є на порозі нової хвилі ковіду, то нам потрібно забезпечити обладнанням ту лікарню, особливо з огляду на те, що у місті цьогоріч навчається 104 тисячі студентів. Забезпечити потрібно й інші лікарні, де є потреба», - наголосила Уляна Пак.

На її думку, депутатський корпус спершу повинен визначити потреби і пріоритети.

«Наприклад лікарня швидкої допомоги, звісно, молодці, але ми кожного разу відчуваємо цей «перекос», що одним даємо усе, а інші далі змушені очікувати місяцями, а той роками того обладнання, яке їм потрібне саме сьогодні. Тому я дуже прошу надати всю інформацію щодо стану зношення і наявності діагностичного дороговартісного обладнання у всіх лікарнях Львова», - говорить Уляна Пак.

Нагадаємо, як писав «Вголос», вже від завтра Україна може опинитись у «жовтій» зоні карантинних обмежень. 

ІА "Вголос": НОВИНИ