В Києві відбувся щорічний марш до Дня захисників України та річниці створення УПА. Попри активну участь громадян, влада не завжди в захваті від подібних ініціатив, стверджує Олег Тягнибок Голова ВО "Свобода".

Про це він заявив в ефірі проєкту “Говорить великий Львів” на телеканалі NTA.

Влада не є українською, це влада малоросів, вихованих на “совкових” традиціях, тому для неї чужі ідеали, зокрема, ідеї боротьби національно визвольної УПА. «Свободівці» щорічно долучають до організації багатотисячного маршу до Дня захисників України та річниці створення УПА. Ця традиція зберігається 16 років. Спочатку ці ходи були лише на Західній Україні, зокрема в Галичині, а потім вже почали проводиться в Києві. Але свято, приурочене саме українській повстанській армії повинно бути державним”, - розповів Олег Тягнибок.

На думку політика на противагу суспільству, що змінилось, влада залишилась антиукраїнською. Очільник ВО “Свобода” у приклад наводить популярний тренд серед учнів шкіл, які співають націоналістичну пісню на уроках.

У соціальних мережах розпочався флешмоб, на якому діти, співають “Батько наш Бандера” на уроці вчителя, який пропагує “руській мір”. Це підтверджує, що суспільство змінилось, а влада залишилась на місці. Я не знаю мотивацію цих дітей, але вони у своєму юному віці усвідомили, що Бандера, УПА - це найсильніша зброя проти тих, які поширюють “руській мір”. Нас критикують, що ми щороку проводимо ці марші і не розуміють навіщо. Але ми, свободівці, продовжуватимемо, власне для того, щоб ми перемогли у війні з московитами, сепаратистами, колаборантами, олігархами (внутрішніми ворогами). Національно-патріотичне виховання - це ідеологічна перемога”, - наголосив Олег Тягнибок.

Нагадаємо, як писав «Вголос, лідер ВО »Свобода" Олег Тягнибок підтримав флешмоб київських школярі з піснею про Степана Бандеру. 

ІА "Вголос": НОВИНИ