На реконструкцію восьми парків Львова потрібно 220 млн гривень.

Про це під час позачергової депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради повідомила начальниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради Олександра Сладкова.

 Так, для завершення реконструкції Личаківського парку треба 25 млн гривень та 3 млн гривень для парку на вулиці Виговського.

«Коли на парк «Залізні води» виділяють 75 тисяч гривень на рік, а на парк Виговського – близько 2,5-3 млн гривень на рік, то й наші підрядники ставляться до цієї роботи не дуже відповідально. Вони працюють по два-три тижні. А недобудовані майданчики руйнуються», - каже чиновниця.

За її словами, якби депутати виділяли більше коштів на реконструкції парків, то вони б і мали кращий стан, ніж зараз.

Але депутатка від фракції ЄС Тетяна Шевченко зауважила, що на ремонти доріг, майданчиків, прориву труб та іншого Франківський район Львова цього року отримав всього лише 35 млн гривень. Тоді як чиновниця на один парк просить виділити 25 млн гривень.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на початку серпня у Стрийському парку Львова під гіллям дерева загинула молода пара. Тоді чиновники заявили, що дерева поламалися через бурю. Але буквально через тиждень в тому ж парку знав обвалилися величезні гілки, які зламали лавицю. На щастя, людей в цей час там не було. 

ІА "Вголос": НОВИНИ