Жертвами буревію у Львові ввечері 1 серпня стало двоє молодих людей. Трагедія сталася в Стрийському парку. Через падіння дерева загинули 20-річний курсант Академії сухопутних військ та 18-річна дівчина, які сиділи на одній лавці.

Що сталося

У Львові 1 серпня увечері у Стрийському парку загинули двоє молодих людей. 

Так, надвечір в місті розпочалася буря та злива. Буревій у Стрийському парку повалив дерево, яке впало на молоду пару, 20-річного хлопця і 18-річну дівчину, що сиділи на лавці. В результаті отриманих травм вони померли на місці.

Стрийський парк, трагедія, дерево
Фото з місця трагедії



Особи загиблих вже встановлено 

Відомо, що загиблим хлопцем виявився курсант Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Андрій Свояк. Юнак навчався на факультеті ракетних військ та артилерії і перебував на контрактній службі.

Про це у фейсбук повідомив начальник академії Павло Ткачук.

За його словами, хлопець проживав за межами навчального закладу й у вільний від служби та навчання час перебував на відпочинку у Стрийському парку разом із дівчиною, яка, на превеликий жаль, також загинула.

«Висловлюю щирі співчуття матері загиблого Наталії Миколаївні, батькові Русланові Івановичу, сестрі Аліні, всім його рідним, близьким й товаришам по службі, а також рідним й близьким загиблої дівчини», - йдеться у повідомленні.

Батьки курсанта мешкають у Білій Церкві. І, за інформацією на 12.00 1 серпня, мають намір поховати сина у Козятинському районі Вінницької області, де він народився. 

Робота ДСНС на місці загибелі молодої пари

Деталі трагедії 

Як стало відомо «Вголосу» з власних джерел, молоді закохані мали того вечора побачення неподалік фонтану з лебедями у Стрийському парку. Досі на міс ці трагедії лежать квіти, які подарував юнак своїй коханій. 

Стрийський парк, трагедія, дерево
Місце трагедії в Стрийському парку

Свідком трагедії стала випадкова перехожа. Вона ж викликала рятувальників та провела їх на місці трагедії. На жаль на момент, коли їх знайшли, допомогти неможливо було вже нічим. 

Як повідомили в поліції Львівської області, за фактом трагедії відкрито провадження за частиною 1 статті 115 ККУ «Умисне вбивство» з приміткою «нещасний випадок».

Чому впало дерево

У міськраді зараз стверджують, що жодних передумов аби дерево впало, не було: воно не мала ні пошкоджень, ні дефектів. За словами начальниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександри Сладкової, вочевидь у дерево, яке росло поруч, вдарила блискавка, воно розлетілося на друзки й одна гілка зламала сусідній клен гостролистий. І вже цей клен поховав під собою молоду закохану пару. 

«В цьому місці, де сталася трагедія, пошкоджено п'ять дерев», - стверджує чиновниця. 

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ