Компанія «Нова пошта» повідомила, що від її імені шахраї в інтернеті намагаються надурити українців.

Про це компанія сповістила на своїй сторінці у Facebook

Як відомо, в Україні почала діяти нова шахрайська компанія, яка проводиться від імені «Нової пошти».

Як повідомили представники компанії, шахраї від імені поштового оператора розповсюджують в месенджерах інформацію про нібито «акцію», в якій можна виграти гроші.

В компанії наголошують, що жодних подібних акцій «Нова пошта» не проводить і наполегливо радить користувачам бути пильними.

«… ви могли отримати в один зі своїх меседжерів повідомлення нібито від компанії «Нова пошта» про акцію, в якій можна виграти гроші. Не переходьте за посиланням, це шахраї! Наразі повідомляємо, що жодних подібних акцій компанія не проводить», – йдеться у повідомлені компанії.

Розпізнати шахрайське повідомлення легко й просто: на мобільних пристроях під картинкою розіграшу прописана несправжня адреса офіційного сайту «Нової пошти» – посилання веде на сторінку фейкового сайту, який може містити різного роду інтернет-віруси.

Переходячи за такими посиланнями, користувачі ризикують надати зловмисникам свої персональні дані. Таким чином шахраї можуть вкрасти, наприклад, дані банківської картки. Будьте уважні та обережні!

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ