Нардеп Валентин Наливайченко вважає, що з прийняттям закону про олігархів в Україні хочуть взяти під контроль редакційну політику приватних ЗМІ.

Про це відомо з заяви народного депутата Валентина Наливайченка на його сторінці у фейсбук.

Як він вважає, основне завдання закону про олігархів — взяти під контроль редакційну політику приватних телеканалів.

«Це ніщо інше, ніж спроба нав’язати Україні російську тоталітарну модель контролю над засобами масової інформації. Далі — за «прикладом» країни-агресора ввести монополію на правду і заборону на критику влади в ЗМІ. Для цього радники-ватники цієї влади вигадали сумнозвісний законопроєкт про олігархів, основне завдання якого - диктувати редакційну політику всім приватним телеканалам», - зазначив нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Також Наливайченко додав, що черговим прикладом спроб влади тиснути на медіа став скандал довкола телеканалу «UA: Перший».

«Вчора вся країна обговорювала нахабний тиск Офісу президента на »Суспільне телебачення« в Україні і намагання диктувати журналістам свої умови. Однак, впевнений: Україна - не Росія і не Білорусь! І подібні тоталітарні практики у нас не мають шансів. Не буде в Україні офісно-президентсько-“подолячних” ЗМІ», - заявив Наливайченко.

Додамо, що згідно із Законом «Про Суспільне телебачення та радіомовлення», "Забороняється втручання державних органів та органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій у діяльність НСТУ з метою встановлення цензури, попереднього контролю та незаконного впливу на зміст інформації, що поширюється Суспільним телебаченням і радіомовленням України".

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ