Як повідомив під час прес-конференції сержант першого класу, кухар збройних сил США Джейкоб Хостетлер, ці пайки можна вживати без загрози для здоров’я протягом 30-ти днів і більше, передає кореспондент «Вголосу».

«Сухі пайки розподіляють на індивідуальні та групові. Відмінність полягає в тому, що індивідуальний сухий пайок можна покласти в кишеню і з’їсти, не розігріваючи, а групові треба «підігріти та накрити». Пакети з їжею розігрівають, поклавши в гарячу воду, після чого їх можна їсти. Загалом у збройних силах США розроблено 24 види сухих пайків. Усі вони зручні, смачні й відповідають стандартам НАТО», – пояснив кухар.

Інспектор із харчування ЗС США Крістіна Черешнєва запевнила, що харчуватися сухими пайками військовий може без загрози для здоров’я протягом 30-ти днів. Потім, відповідно до інструкції, він повинен хоча б добу харчуватися свіжою їжею, і далі знову може вживати ще 30 днів сухі пайки.

Для приготування страв у польових умовах американці використовують спеціальну пересувну кухню. За словами кухаря ЗС США Джейкоба Хостетлера, йдеться про контейнер на колесах із холодильником і 4-ма пічками, що працюють на дизельному паливі. За допомогою такої кухні можна приготувати їжу для 800 військових.

Нагадаємо, вартість раціону харчування одного військовослужбовця збройних сил США на місяць становить 367 дол. Це трошки більше ніж 12 дол. на добу, що приблизно дорівнює 305 грн. Тоді як курсантів Львівської академії Сухопутних військ у рамках експерименту годують на 57 грн 26 коп. на добу.

ІА "Вголос": НОВИНИ