Найбільший та найпотужніший в історії світового авіабудування літак приземлився в аеропорту «Антонов», що в смт Гостомель на Київщині, сьогодні, 5 лютого. За попередньою інформацією, літак, який може вмістити 50 легкових авто, доправив до України партію допомоги від Збройних сил королівства Данії.

Кадрами посадки найбільшого транспортного борту у світі поділився Дмитро Загуменний на своїй сторінці у Facebook. 

"Проїжджаю повз аеропорт Гостомеля понад 20 років і ніколи не бачив зльоту чи посадки АН-225 «Мрія». Але сьогодні моя удача посміхнулася мені. Проїжджав повз за хвилини до посадки, побачив ліхтарі злітно-посадкової смуги та зняв посадку найбільшого транспортного літака у світі", - ділиться чоловік.

За даними сайту "Обозреватель«, на борту »Мрії" перебуває партія озброєння, яку Україні надала Данія.Про це ж з посиланням на власні джерела повідомляє правозахисник Сергій Наумович на своїй сторінці у Facebook. Проте зауважимо, офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", сьогодні до України також прибув вже 8-й за останні 2 тижні літак з військовою допомогою від США. 

Зауважимо, як повідомляв "Вголос",  7-й літак з військовою допомогою США прибув до України зовсім нещодавно, 3-го лютого. 

Зауважимо, у вівторок, 1 лютого, в Україну прибула шоста партія військової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Так, американці передали нашій державі 84 тонни боєприпасів.

Також повідомляється, що 31 січня в Україну прибув п'ятий літак з військовою допомогою для української армії. Ще чотири літаки прибули впродовж минулого тижня.

Як раніше писав Вголос, Польща готова передати Україні військову допомогу. Зокрема, йдеться про боєприпаси, ПЗРК «Грім» і дрони різного типу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ