Станом на 22.40 триває масштабний збій у роботі популярних сервісів та соціальних мереж у всьому світі триває. Понад 4 години не працюють всі продукти компанії Facebook - як сама соціальна мережа, так і Instagram та месенджер Watsup. За ці 4 години власник Facebook Марк Цукерберг втратив майже 7 млрд доларів та опустився на 6 місце у світовому списку мільярдерів. Хто стоїть за цією атакою? Наразі є кілька різних версій.

Як повідомляє Blamboorg, в компанії Facebook виявили, що нещодавнє відключення його програм та послуг було спричинене хакерською групою, що фінансується Китаєм, відомою як XIAN HUGHJANUS. Раніше повідомлялося, що на даркнеті виставили півтори мільярди аккаунтів мережі на продаж. 

Згодом стало відомо, про те, що дані користувачів Facebook таки потрапили до сторонніх рук, проте наразі ще точно не відомо, хто саме стоїть за групою, яка зламала Facebbok. 

Аккаунт на платформі RaidForum під назвою «CBT» опублікував 600 ТБ даних Facebook. Вони беруть на себе відповідальність за відключення Facebook, Instagram та WhatsApp. Наразі детальна інформація стосовно того, кому саме належить цей обліковий, відсутня. 

Нагадаємо сьогодні відбувся масштабний збій внаслідок якого паралізована робота найпопулярніших соцмереж та сервісів у всьому сіті. Окрім продуктів компанії Facebook, постраждав також Netflix,  Steam, Amazon, та ряд інших популярних сервісів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ