Ще на початку лютого «Вголос» писав про те, що депутати міста Львова зверталися до міського голови Андрія Садового з вимогою призначити керівника управління освіти.

Нині в управлінні освіти міста фактично керівника немає, а є лише в.о. Непевність в умовах відсутності керівника управління освіти ЛМР ставить під серйозний удар функціонування системи освіти Львова в цілому", - наголошує Наталія Сомик.

Депутатка Львівської міськради від ЄС Наталія Сомик підкреслювала, що  після звільнення (з 1-го грудня 2021 року) колишньої керівниці Зоряни Довганик, обов’язки начальниці управління освіти виконує Леся Васюта. Паралельно вона керує відділами освіти Личаківського та Франківського районів міста – разом це непомірне навантаження на одну людину. Для всієї повноти повноважень та систематичної якісної роботи управління має мати не просто в.о., а саме призначену на умовах конкурсу керівницю чи керівника.

"Затягувати далі не можна, у мерії повинні визначитися з людиною, яка очолить галузь освіти. На початку лютого 2022 року ми з колегами із депутатської комісії освіти та науки Львівської міської ради звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням якнайшвидше провести конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління освіти на прозорих конкурентних засадах. Львів’яни мають чітко розуміти, на що їм очікувати, і чи визначатиме зміна керівництва якісні зміни в освіті", - резюмувала Наталія Сомик.

Лише кілька днів тому, а саме 11-го квітня, міський голова Андрій Садовий згадав, що «нові виклики потребують системних перезавантажень. Завдання непросте. Але навіть в умовах війни діти мають розвиватись, бо від цього прямо залежить наше майбутнє. Найкращий світовий досвід має бути сьогодні у Львові. Це важливо і для львів’ян, і для всіх, хто мешкає тут тимчасово".

Згадав Андрій Садовий у своєму пості у соцмережі і попередніх керівниць - Галину Слічну, Зоряну Довганик, Лесю Васюту.

І запросив нових претендентів надсилати резюме в управління персоналу: [email protected]. Надсилати пропозиції можна до 23 квітня включно.

Зараз обов’язки керівника управління освіти ЛМР виконує Ольга Свистунович.

«Вголос» писав про те, що у Львові біля Генконсульства Республіки Польща вшанували пам'ять загиблих поляків у загадковій авіакатастрофі над російським смоленськом.

Трагедія сталася 10 квітня 2010 року.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/education/291138-meriia-shukaie-kerivnyka-abo-kerivnytsiu-upravlinnia-osvity-usikh-zatsikavlenykh-prosiat-nadsylaty-svoi-reziume

ІА "Вголос": НОВИНИ