Головний антивакцинатор Львівщини Остап Стахів, який зараз перебуває у психіатричній лікарні Львова, заявив, що на його життя відбувся замах.

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбук журналістка Мар'яна П'єцух.

«На Остапа Стахіва в психлікарні «напали» люди, за словами активіста, «схожі на працівників лікарні». Але це не точно, кажуть прихильники Стахіва, і оголошують мобілізацію під психлікарнею, щоб розібратися що там було», - йдеться у дописі.

За словами журналістки, напад стався у туалеті біля приймального відділення.

Про це також в ютубі повідомив сам Стахів.

Відомо, що за рішенням суду він зараз перебуває у психіатричній лікарні та має право вільно прогулюватися територією медичного закладу. Антивакцинатор заявив, що він вирішив відвідати приймальне відділення, де на нього ніби то напали та почали душити.

Стахів хоче, щоб до нього приїхала поліція та «швидка», які б зняли побої. Також він заявив, що йому погрожували зробити якийсь укол.

Також антивакцинатор закликає всіх своїх шанувальників прийти на вул. Кульпарківську, 95.

Нагадуємо, 1 грудня скандального лідера «антивакцинаторів» Остапа Стахіва відпустили з СІЗО під заставу та скерували на проведення судово-психіатричної експертизи.

Так, впродовж місяця 36-річний Стахів перебуватиме у Львівській обласній психіатричній лікарні.

У чому підозрюють Остапа Стахіва

Чоловіка обвинувачують в діях, спрямованих на захоплення держвлади, насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України. За такий злочин Кримінальним кодексом нашої держави передбачено до десяти років ув’язнення.

16 листопада Служба безпеки України вручила підозру Стахіву, згодом йому обрали запобіжний захід.

Рішення суду

18 листопада Стахіва взяли під варту в СІЗО із можливістю внесення застави розміром майже 1 млн гривень. Прихильникам «антивакцинатора» вдалося зібрати необхідну суму.

Галицький суд розглянув та задовольнив клопотання прокуратури та Служби безпеки щодо проведення затриманому судово-психіатричної експертизи.

ІА "Вголос": НОВИНИ