Станом на 29 листопада скарг та заяв від ув’язненого Стахіва О.В. про неналежне забезпечення та утримання в установі не надходило. Тим часом його прихильники повідомили у соцмережах, що зібрали необхідну суму для внесення застави, визначеної ухвалою суду.

Відповідь про арештованого судом Стахіва на запит Інформаційної агенції «Вголос» надійшла з Львівської установи виконання покарань (№19) .

У листі, підписаному в.о. начальника установи підполковник внутрішньої служби Андрій Сорохан, сказано що Остап Стахів перебуває в камері, яка облаштована на 2 особи. Камера має санвузол та місце для приймання їжі.

«Ув’язнений Стахів О.В. користується послугами бібліотеки, телебаченням, має право на спілкування з адвокатом та родичами», - говориться у відповіді.

А ось щодо стану його здоров’я, то, як вказано у відповіді, таких даних працівники установи не мають.

Водночас, як стало відомо «Вголосу» з власних джерел, прихильники Остапа Стахіва вже зібрали всю потрібну суму для того, аби внести заставу за свого кумира. І сьогодні Галицький суд повинен був розглянути справу та відпустити його під заставу. Але, на жаль, на сайті суду жодної інформації про розгляд цієї справи не було оприлюднено.

Нагадаємо,  18  листопада Галицький районний суд м. Львова ухвалив рішення обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 998 090 грн підозрюваному у спробі повалення конституційного ладу антивакцинатору Остапу Стахіву.

Ніч підозрюваний провів в ізоляторі тимчасового перебування. І на ранок мав можливість внести заставу. Проте сам він ще вчора заявив, що жодних коштів за себе не вноситиме. То ж, зараз Остапа Стахіва перевели до львівського СІЗО.

Антивакцинатора затримали в ніч з 17 на 18 листопада у лікарні міста Сваляви Закарпатської області, куди він втік після того, як СБУ 16 листопада вручила йому підозру та викликала в суд для встановлення запобіжного заходу.

На суд 17 листопада Остап Стахів не з’явився. А під час вручення підозри заявив, що почуває себе зле. Правоохоронці, які перебували на місці, викликали «швидку». Лікарі надали допомогу та відвезли антивакцинатора до лікарні швидкої допомоги у Львові. Туди услід за ним прибули його послідовники-антивакцинатори. Вони відмовлялися одягнути маски та скандували лозунги по кшталт того, що ковіду немає.

Після суду Стахів заявив, що не сплачуватиме застави. Натомість звернувся з апеляцією на рішення Галицького суду, яку 24 листопада  Львівський апеляційний суд відхилив. 

Хто такий Остап Стахів, можна прочитати  тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ