[media=157438,157439,157440,157441,157442,157443,157444,157445] 

Про це на своїй сторінці у «Facebook» координатор організації «Медійна ініціатива за права людини» Марія Томак.

Серед затриманих — правозахисники Паліна Бродік, Євгенія Андреюк, Яна Авсеюшкіна та Марія Квіцинська.

«У Мінську затримано щонайменше четверо громадян Білорусі, які мають посвідки на проживання в Україні і які постійно живуть у Києві та займаються правозахисною діяльністю», — написала Марія Томак.

За деякий час вона повідомила, що затриманих правозахисників «Крим-SOS» звільнили, але білорусів продовжують утримувати.

Як повідомляє «Ракурс», білоруські силовики продовжують здійснювати масові затримання учасників акції, присвяченої 99-ї річниці проголошення Білоруської Народної Республіки — першої у ХХ столітті незалежної держави білорусів.

«Щойно міліціонери атакували стихійну акцію під пам’ятником Калініну з боку парку Челюскінців. З десяток людей запакували в автобус. Люди відступили далі», — написав у «Facebook» журналіст Константин Реуцький.

Пізніше він дописав, що усіх затриманих в офісі «Вясна» і керівника організації Алеся Беляцького відпустили з Первомайського РВВС.

Як писав «Вголос», у Мінську правоохоронці затримали 57 правозахисників і волонтерів, які повинні були спостерігати за сьогоднішнім Маршем волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ