Найбільш масовий ракетний обстріл Львівщини з початку війни з Росією. Усі подробиці та наслідки масованого бомбардування. Коли чекати наступного обстрілу?

«Атаки на Львівщину не можна назвати хаотичними. Вони мають чітку мету – і не одну», - заявив гість студії «Народного Толк-Шоу» на телеканалі НТА.

У розмові про нічну ракетну атаку на Львівщині, яку можна вважати найбільш масованою від початку повномасштабної війни Ігор Козій, військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва, наголосив:

"Росіяни б’ють по Львівщині з метою зруйнувати інфраструктуру, що може впливати на подальше просування українських збройних сил в районах їхніх тренувань та підготовки. Це відбувається в межах інформаційно-психологічних операцій. Тому атаки на Львівську область почастішали не випадково. Вони мають чіткі завдання”, – наголосив він.

Окрім того, слід чітко усвідомлювати небезпеку, яка іде від важких тактичних ракет, таких як «Іскандер» чи «Калібр». Їх помічають у небі саме ому, що це крилаті  ракети наднизької висоти, які ховаються від радарів. Саме їх бачили над Львовом та областю.

"Дуже важливо, щоб громадяни отримували вчасне інформування і сповіщення. Звісно, засоби ППЛ пробують вчасно виявити ці ракети і знищити їх. Але буває так, що, наприклад, із 12 ракет реально можемо знищити близько половини. Це реалії, які треба враховувати”, – каже Ігор Козій.

Також Ігор Козій заявив, що, нам марно чекати, що атаки на Львівщину припиняться, а варто усвідомлювати й налаштовувати себе на те, що це буде відбуватися і надалі.

Дивіться деталі та більше аналітики в прямому етері «Народного Толк-Шоу» на телеканалі НТА вже зараз.

Оновлена студія, ексклюзивні гості : це треба бачити і чути.

Також є у «Вголосі»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ