Мінстр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив своє ставлення до заочного арешту Росією українського військового Віталія Марківа.

Свої міркування він опублікував у себе на сторінці у Twitter.

На думку міністра, в такий спосіб Росія і влада Путіна намагаються сфабрикувати справу проти нацгвардійця. Він пообіцяв, що Україна не покине свого воїна.

«Путінский режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи Нацгвардійця Віталія Марківа. А коли не вдалося – розпочинає неприховане власне переслідування! Як то кажуть у Росії: «На воре и шапка горит!» Україна ніколи не залишить свого солдата!»

Нагадаємо, що Віталія Марківа підозрювали у вбивстві двох журналістів під Слов’янськом у травні 2014 року. Спочатку його тримали в Італії та визнали винним, проте він довів свою непричетність і Міланський апеляційний суд його виправдав. Однак у  п’ятницю, 11 грудня, Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт нацгвардійця. Йому заочно оголосили звинувачення за ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою загальнонебезпечним способом з мотивів політичної, ідеологічної, національної ненависті або ворожнечі).

Читайте більше новин у нас на сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ