Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив про необхідність створення «європейської підготовчої зони», перебування в якій дозволить Україні та Молдові наблизитися до стандартів ЄС.

Як повідомляє Європейська правда, таку заяву Нехаммер зробив в інтерв’ю Kronen Zeitung.

За його словами, це має бути «проміжний крок між співпрацею та повним вступом до ЄС».

Нехаммер стверджує, що підтримує вступ України до ЄС, проте виступає проти прискореного вступу. Для цього, на його думку, потрібно «вилучити емоції з поточних дебатів і застосувати ті самі стандарти, які також використовуються з іншими претендентами із Західних Балкан. На мій погляд, якнайшвидше повне приєднання України нереально».

Варто відзначити, що більшість країн Західних Балкан мають статус кандидата у члени ЄС, і лише дві мають статус «потенційного кандидата»: Косово, а також Боснія та Герцеговина.

Очевидно, що згадавши про досвід Балкан, австрійський канцлер має на увазі саме ці дві країни.

«Нас об'єднує одна ціль, ми всі хочемо сильної, незалежної та економічно успішної України… Україна бореться за своє політичне та територіальне виживання. Усі наші зусилля насамперед спрямовані на припинення російської загарбницької війни. На такому етапі швидкий повний вступ до Європейського Союзу все одно не може бути актуальним»,- пояснює він.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ