З 1 вересня в Україну зможуть в'їхати лише ті автомобілі з Придністров'я, які мають реєстраційні номерні знаки узгодженого зразка. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

“Відповідно до доручення Кабінету Міністрів України та ноти Міністерства закордонних справ України з 1 вересня до участі у міжнародному русі допускатимуться виключно ті транспортні засоби із Придністровського регіону Республіки Молдова, які матимуть реєстраційні номерні знаки узгодженого зразка та т.зв. нейтральні номери, разом з іншими транспортними засобами, зареєстрованими згідно із законодавством Республіки Молдова”, — сказано у повідомленні.

Як повідомляється, транспортним засобам з Придністровського регіону Республіки Молдова з іншими реєстраційними номерами буде заборонено рух через державний кордон для в’їзду в Україну та/або транзитного переміщення територією України механічних транспортних засобів.

Також відомо, що Державною прикордонною службою України було уточнено всі питання взаємодії щодо порядку відмови у пропуску зазначених транспортних засобів. Про дані зміни по лінії прикордонно-представницького апарату інформація була доведена молдовській стороні.

Ще у лютому повідомлялося, що Україна планує заборонити в’їзд авто з номерами Придністров’я. Тоді були підтверджені домовленості щодо допуску з 1 вересня 2021 року до участі у міжнародному дорожньому русі автомобілів з Придністров’я тільки за наявності номерних знаків нейтрального зразка і наклейки „MD“ на склі, на додаток до транспортних засобів, зареєстрованих відповідно до законодавства Республіки Молдова, йшлося в повідомленні.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ