Користувачі соціальної мережі спричинили шквал обурення публікацією непристойних фото в зоні відчуження.

Про це повідомляє «The Independent».

Користувачі Instagram, які стікаються в Чорнобиль в гонитві за ефектними фотографіями із місця найбільшої ядерної трагедії в історії, зіштовхнулися зі шквалом критики. Після трансляції серіалу HBO про катастрофу на Чорнобильській АЕС цікавих до поїздок в зону відчуження на території України різко зросла.

Користувачі соціальної мережі зіштовхнулися з потоком невдоволених коментарів за фото у провокативних позах у місті Прип’ять, де багато людей втратили життя внаслідок аварії під час провального випробування 26 квітня 1986 року. За хештегом #Chernobyl в Instagram між фото покинутих і занедбаних будинків з’явилося чимало знімків, на яких люди позують чи стрибають, сміючись перед відомим чорнобильським чортовим колесом чи знаком із назвою міста. Багато користувачів обурилися на такі фото, назвавши їх «зневажливими».

«Якщо подивитися на фото за локацією «Чорнобиль» в Instagram, можна знайти такого роду контент», - написав на Twitter користувач Lettipop, додавши знімки, на яких блондинка позує біля іржавої гойдалки, а чоловік перед чортовим колесом задрав ногу вище голови.

«Не знаю як ви, але я, коли бачу такі місця, не можу припинити плакати кілька днів. Не знаю навіть, як ви змогли зробити такі фото», - додав користувач.

«Люди померли там дуже страшною смертю. Прояви трохи поваги», - написала користувач Anna Taylor.

«Ганьба тобі», - додала Nora Sang.

На скандал із користувачами Instagram відреагував сценарист серіалу «Чорнобиль» від HBO Крейг Мейзін.

«Чудово, що #ChernobylHBO дав поштовх хвилі туризму в зону відчуження. Але так, я бачив, які фото поширюються. Якщо відвідуєте місце, пам’ятайте, що там сталася страшна трагедія. Поводьтеся з повагою до всіх, хто постраждав і приніс жертву», - сказав Крейг Мазін.

Нагадаємо, що український режисер Андрій Приймаченко звинуватив творців міні-серіалу “Чорнобиль” у плагіаті.

ІА "Вголос": НОВИНИ