Як повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області, в ніч на 03 лютого до Дніпровського відділу поліції надійшло повідомлення про викрадення автомобіля «ВАЗ-21099». За фактом незаконного заволодіння автотранспортом розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.289 КК України.

Під час перевірки поліцейські встановили, що 24-річний співробітник УЗЕ був задіяний в оперативних заходах, зокрема – на проведенні санкціонованих обшуків, які затяглися до пізнього часу, що документально підтверджено. Посеред ночі оперативник на службовому автомобілі заїхав додому перевдягнутися. Машину поліцейський припаркував у дворі будинку, але повернувшись за 10 хвилин – виявив її відсутність.

В результаті комплексу заходів, працівниками ГУНП області спільно з співробітниками УВБ вже через декілька годин встановили місце знаходження викраденого авто було встановлено, а викрадачі – затримані.

Як з’ясувалось, до зникнення автомобіля причетні 24-річний, 23-річний та 25-річний місцеві мешканці. Двоє з них раніше вже були засуджені: один за злочин проти особи, інший – за наркотики та крадіжки.

Під час огляду гаражу, в якому зловмисники сховали викрадену «дев’яносто дев’яту», поліцейські виявили деталі раніше викрадених та розібраних на метал автомобілів.

Угонщиків затримано згідно ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу.

ІА "Вголос": НОВИНИ