Одним із ймовірних варіантів нападу Путіна називають південний напрямок, зокрема, зі сторони Азовського моря. Втім саме його акваторія – це складна територія для висадки десанту.

Особливість території з військової точки зору пояснив командир окремого полку спеціального призначення НГУ «Азов» Денис Прокопенко у прямому етері ток-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA.

Прокопенко нагадав, що Азовське море – мілке і там нема  багато загрозливих ділянок.

«Там мілко для висадки десанту на великих чи середньо-десантних кораблях із врахуванням мілизни. Тому противник не зможе сконцентрувати основні зусилля на цьому напрямку, а лише відволікаючі. Тож ми маємо певні плюси під час ведення оборонного бою. А численні круті схили від 35 до 45 метрів унеможливлюють висадку десанту на узбережжі. Щоб хоча б зайти по шию в море, необхідно пройти 200 метрів. І це пастка для ворожої морської піхоти», - розповів тонкощі території Прокопенко. та «в будь-який момент здатні зреагувати на агресію з боку Росії».

Також Денис Прокопенко прокоментував надання Україні зброї західними партнерами.

На його переконання, новітня зброя – непогане підсилення, суттєвий бонус для наших протитанкових підрозділів, безпілотної авіації. Але треба розуміти, що це не панацея.

«Концептуально важливо звернути увагу на такі фактори, як злагодженість підрозділів, комплектація для того, щоб було кому працювати з цією зброєю. Тому потрібно доукомплектовувати війська, виховувати спеціалістів, мотивувати їх», – вважає Прокопенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ