Чемпіонати України з водного поло серед чоловіків і жінок в умовах війни неможливі. Багатьох гравців фізично немає у своїх містах. До прикладу, з Харкова всі спортсмени або виїхали з міста, або ж пішли до лав ЗСУ.

Про це повідомляє Федерація Водного Поло України.

«В умовах повномасштабної війни не може йтися про чемпіонати з водного поло. Особисто мене війна застала вдома у Львові, з самого ранку усі активно включились у роботу. Телефонували до тренерів у Харків, Маріуполь, Київ і паралельно почали пропрацьовувати можливість евакуації дітей на захід України. У Львові знайшли місце, де могли б розташувати тимчасово переміщених дітей зі сходу країни, вдалось швидко знайти приміщення, а саме дитячий садок, аби діти були у комфортних умовах», – написав президент Федерації водного поло Олександр Свіщов. 

З його слів за три місяці вдалось вивезти спершу до Львова, а потім закордон майже 200 дітей з різних куточків України. Найбільше  допомагали дітям з Маріуполя, Харкова і Одеси, Києва.
"У перші дні війни ми звернулись з офіційним листом до міжнародної федерації FINA з проханням виключити ватерпольні команди та збірні країн агресорів росії та білорусі. Їм не місце у великому спорті. Хочеться подякувати європейським федераціям, які підтримали наше рішення і міжнародна федерація - «FINA» підтримала нашу пропозицію виключити зі змагань росіян і білорусів,– написав Свіщов.
Як зазначає Свіщов, Президія ФПВУ у онлайн режимі прийняла рішення достроково завершити суперлігу серед чоловіків і вищу лігу серед жінок. Багатьох гравців фізично немає у своїх містах. До прикладу, з Харкова усі спортсмени виїхали або з міста або ж пішли до лав ЗСУ. Команда Київської області у більшій мірі пішла захищати країну, десь 60 відсотків гравців є в силах тероборони або збройних сил, тренери з водного поло теж пішли у лави ЗСУ. Щодо Маріуполя там взагалі вкрай складна ситуація. Двоє ватерполістів загинули під час бомбардування, які здійснювали російські військові: Олександр Обедінський і Олег Голодніков. 
Щодо жіночої Вищої ліги ситуація теж складна. Основні бази це - Краматорськ, Дніпро, Харків, Київ - майже усіх дівчат немає в Україні, вони з початку агресії виїхали за кордон.
Сильні тренерські школи, які були у Маріуполі і Харкові, на сьогоднішній день не функціонують.
Нагадаємо, що у хірургічному відділенні Львівської обласної клінічній лікарні «Охматдит» є палата «Svishchov room» названа на честь родини меценатів, чиїм коштом здійснено ремонт.
Читайте також:

Депутата Одеської облради затримано під час одержання 120 тисяч гривень хабаря

Кабмін підтримав законопроєкт про обіг «медичного» канабісу: що відомо

З Білорусі на територію Волинської області можуть зайти ворожі ДРГ, - МВС

 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ