Президент США Джо Байден заявив, що попередив російського президента про посилення санкцій та американської присутності в Європі у випадку нападу на Україну.

Про це повідомляє Reuters.

«Я дав зрозуміти президенту Путіну, що якщо він зробить ще якісь кроки, якщо він піде в Україну, ми матимемо суворі санкції. Ми збільшимо нашу присутність у Європі разом із нашими союзниками по НАТО, і доведеться заплатити велику ціну», - заявив Байден.

Американський президент також зазначив, що Москву чекають жорсткіші санкції у випадку подальших агресивних дій.

«Я не збираюся вести тут публічні переговори, але ми дали зрозуміти, що він не може — наголошуємо, не може — рухатися на Україну»", - додав він.

Байден також розповів, що домовився з Путіним про «три великі конференції» наступного місяця з високопоставленими співробітниками, які допоможуть знайти рішення та уникнення ескалації, та заявив що очікує прогресу від переговорів. 

Нагадаємо, Джо Байден та Володимир Путін провели телефонну розмову, яка тривала близько 50 хвилин. В ній лідери обох країн обговорили відносини між США та Росією, безпекову ситуацію в Європі та скупчення російських військ довкола України. Сторони домовились розпочати переговори в Женеві 9 січня – раніше очікувалось, що вони почнуться 10 числа.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ